• Register

Uporaba Pythonovih funkcij v Excelu

+1 vote
97 views
Na YouTube-u sem našel posnetek (https://www.youtube.com/watch?v=cYwn8Pu5eRg&t=), kjer je prikazan postopek definiranja funkcije v Pythonu, potem pa uporaba te funkcije v Excel-u. Koda je deljena na GitHubu (v opisu videoposnetka).

Imam težavo pri uvozu v kodi uporabljenih modulov in sicer "pythoncom" in "win32com.client". Mislm, da bi morali biti nameščeni na računalniku.

Če poženem v Microsoft Visual Studio-u, se moduli ne izvedejo. Če poženem v PowerShell window, se zadeva sicer izvede, vendar potem ne deluje pravilno znotraj Excel-a.

Prosil bi za pomoč.
asked Apr 14 by domenbarbis (190 points)
edited Apr 14 by domenbarbis
Načina uporabe Python v Excelu, o katerem govorite, sicer ne poznam, sem pa z malo brskanja ugotovil, da naj bi oba manjkajoča modula lahko namestili z ukazom:

pip install pywin32

Več informacij:
https://superuser.com/questions/609447/how-to-install-the-win32com-python-library

https://stackoverflow.com/questions/4145079/importerror-no-module-named-pythoncom

Raziščite, ko najdete rešitev pa jo prosim zapišite v odgovor na to vprašanje.
To sem poskusil že večkrat in vedno mi vrne Requirement already satisfied: pywin32 in c:\programdata\anaconda3\lib\site-packages (227). Težava mora biti nekje pri uvozu.
Potem zelo težko komentiram, kaj bi lahko bilo narobe, brez, da bi videl kodo, ki jo poganjate. Lahko vprašanje dopolnite s kodo (vsaj do vrstic, pri katerih so težave)?
Prilagam povezavo do kode na GitHub-u. Kodo sem samo skopiral. Visual Studio ne javi napake ampak pravi "unresolved" za uvažanje modulov, razen numpy.

Koda na GitHubu:
https://github.com/areed1192/sigma_coding_youtube/blob/master/python/python-vba/Lesson%202%20-%20Creating%20Python%20Formulas.py
Napako sem odpravil. V Visual Studio-u je bilo potrebno zamenjati working environment na Anacondo in stvar dela. Hvala za pomoč.

Please log in or register to answer this question.

...