• Register

Kako začeti s Pythonom?

+7 votes
2,232 views
Kako ste začeli s Pythonom? Delite z drugimi vaše izkušnje!
asked Apr 4, 2015 by janko.slavic (81,340 points)

4 Answers

+4 votes

Najprej je pametno začeti s katero od distribucij Pythona.

Proporočam Anaconda: https://store.continuum.io/cshop/anaconda/

Ima vse kar potrebujete za quick start:

NumPy, SciPy, Matplotlib, IPython, SymPy, Qt/PySide, Cython, Pandas, Scikit-learn, Scikit-image, Spyder, PyTables, h5py, VTK, Numexpr, Astropy, LLVM, LLVMpy, Numba, NLTK, NetworkX, MayaVi

answered Apr 6, 2015 by janko.slavic (81,340 points)
+8 votes
za bodoče druge letnike mogoče pride prav:

s kolegi, ki pravtako prej še nikoli niso programirali, smo se na začetku najbolj lovili z "imeni" osnov Pythona (terka, slovar, množice, itd.) in sicer, je potrebno uporabljati slovenske ali angleške izraze, da program razume ukaz? Na predavanju smo omenili oba.

Kasneje je jasno, da Python že samo z uporabo različnih oklepajev (oglati, zaviti, navadni,...) razume ukaz, ter da z besedami kot takimi samo poimenujemo različne terke, slovarje, množice, itd...

Pri začetkih učenja Pythona pa sta po mojem mnenju poleg prvega predavanja z osnovami (zanke in if stavki!!) pomembna še izpeljevanje seznamov, ker se ga kasneje veliko uporablja in je pomembno da ga res razumeš, in pa definiranje funkcij...je pa vsaj za tiste, ki prej še niste programirali super, če začetna poglavja "ponavljate" tudi kasneje (kar še enkrat čez domače naloge prvih treh predavanj npr.-jaz še vedno to počnem, pa smo že pri osmem :) ) in še če pri študiranju doma poklikate tudi tiste linke napisane med predavanji, ker marsikaj razložijo, za kar na predavanjih zmanjka časa.
answered Apr 21, 2015 by Lotti.Piškoti (430 points)
+7 votes
Na začetku ko so najbolj pomembne te osnovne komande, kot so slovarji ipd. je pametno da si narediš v npr. wordu neko zbirko teh osnovnih komand in zraven njih preproste lastne razlage zato, ker kasneje se komand in tega nabere in imaš nek lasten zvezek kamor lahko pogledaš za te osnovne zadeve, ki jih pozabiš in te opomni kako stvari delujejo in kakšne so razlike med njimi. Vsaj meni to zelo pomaga sploh pri reševanju projektne, da me opomni na kakšne osnove iz začetka ali pa pri slogu pisave ipd.
answered May 6, 2015 by NejcH (560 points)
0 votes
Ni ravno zlat začetek, pa vendar, meni je pomagalo tako s Python kot drugimi jeziki. Uporabljal sem Notebook++. To je IDE, ki vsebuje vse potrebno. Morda ni najbol elegantnejši, vendar je enostaven in izgleda kul!:)

 

http://notepad-plus-plus.org/
answered May 10, 2015 by Žiga Pisar (1,480 points)
...