• Register

Numerično polje (np.array) in posredovanje odgovora

+12 votes
1,435 views

Pozdravljeni,

pri slednji nalogi se pojavi težava:

V predhodnem koraku dobljeno numerično polje naključnih števil pomnožite s k in z maksimum absolutne vrednosti izračunanega notranjega momenta M(x). Dobljen rezultat prištejte notranjemu momentu M(x). Končni rezultat, notranji moment s šumom Ms(x), vpišete!

Če numerično polje naključnih števil množim s k in max absolutne vrednosti notranjega momenta, dobim ponovno numerično polje.

Tako dobljen rezultat prištejem notranjemu momentu M(x), kar je glede na navodila prejšnjih nalog ponovno numerično polje in tako ponovno dobim za rezultat numerično polje. To naj bi bil notranji moment s šumom, tip odgovora pa je numerično polje z 32 elementi.

Navezujoč se na vprašanje kolega na forumu v zvezi z domačno nalogo prejšnji teden, me zanima, ali sistem ponovno preverja vsak n - ti element, saj je numerično polje preveliko ali bi namesto numeričnega polja morala dobiti drugačen tip odgovora.

Hvala in lp

Urška

asked Nov 26, 2016 by UrskaKogovsek (1,960 points)
retagged Nov 27, 2016 by janko.slavic

1 Answer

+6 votes
Pozdravljena Urška!

Glede na vaš opis, je odgovor res numerično polje. Vi vedno vpišete polni odgovor (npr. np.array dolžine 32). Funkcije zadaj pa poskrbijo, da se na strežnik prenesejo samo določeni elementi - glede tega vam ni treba skrbeti. V kolikor ste izrabili vse možnosti, vam pa prikazani pravilni odgovor pove, da je prikazan samo "vsak" x-ti element.

Pred 20.11.2016 smo imeli v sistemu napako, ki je v primeru seznamov dolžine več kot 15 lahko napačno preverila rezultat.
answered Nov 26, 2016 by janko.slavic (81,340 points)
imam enako vprašanje, ampak dobim Error;

'Float' object has no attribute 'shape'

Enako dobim numerično polje s 34 elementi (n = 34)
pozdravljeni Rok: nimate numeričnega polja np.array.  to vam pove error.
Sedaj sem namesto zadnja_vrednost_momenta, vstavil vrednost in dela.
Čeprav sem mislil, da to ni važno.

Hvala
...