• Register

Problem z zaganjanjem pythona

+1 vote
503 views

Morda kdo ve zakaj mi javlja to napako. Tudi če naredim povsem nov file mi javi to napako. mi je pa še včeraj vse normalno delalo.

asked May 20, 2015 by ambrozvidergar (240 points)
retagged May 20, 2015 by janko.slavic

1 Answer

+1 vote
 
Best answer

Ni mi povsem jasno katere datoteke vam ne najde. Možnosti sta dve:

1. modula.py, ki ga želite pognati
2. python.exe, ki ga uporabi za modul.py

Točka 1: je manj verjetna, vendar v tem primeru enostavno izbrišite konfiguracijo za zagon modula.py. To naredite tako, da kliknete na "Edit configuration" (slika spodaj). In potem označite konfiguracijo, ki jo želite izbrisati ter kliknete rdeči "-".

Glede točke 2: Poglejte File/Setting nato iščite "project interpreter", če imate pravilno definiran interpreter. Interpreter lahko odstranite in ponovno dodate. Dodajanje je prikazano na sliki spodaj: treba je klikniti na "zobnik" za settings desno od project interpreterja in potem se prikaže "Add Local" (prikazano spodaj - zobnik pa se je zakril) in potem dodate pot do python.exe. Kliknete "ok" in potem bo nekaj časa trajalo, da se vzpostavi okolje.


answered May 20, 2015 by janko.slavic (79,290 points)
selected May 20, 2015 by janko.slavic
Sem ugotovil potem. Težavo se odpravi po točki dva, le da sem jaz kliknil direktno na okence z imenom datoteke v desnem zgornjem kotu ter tam izbral edit configurations. Hvala za odgovor
...